OM UDFORDRINGEN

HELSINGØRS SOM DANMARKS BEDSTE BØRNE- OG UNGEKOMMUNE

Velkommen til Helsingørs Design to Improve Life Udfordring! Vi glæder os til at følge elever og lærere i processen frem mod kreative og innovative løsninger på udfordringen ”Helsingør som Danmarks bedste børne- og ungekommune”.

 

Hvad er Helsingørs ’Design to Improve Life Udfordring’?

En Design to Improve Life Udfordring er en ramme for elevernes innovative arbejde med at skabe bæredygtige løsninger på samfundsudfordringer. Aktiviteten er en del af projektet ’Boost – Innovativ Skole i Helsingør’ og er et projektforløb, der afvikles tre gange frem til 2017 for alle folkeskoleelever i Helsingør Kommune. Den første udfordring fandt sted i foråret 2016, den anden i foråret 2017 og den tredje finder sted i november-december 2017.

Eleverne arbejder med en relevant samfundsudfordring, de samarbejder og konkurrerer i tværfaglige teams om at finde de bedste løsninger. Ved at udforme løsninger til relevante og virkelighedsnære udfordringer i deres lokalområde (ud)dannes eleverne til at tænke løsningsorienteret med det langsigtede mål at ruste dem endnu bedre til at deltage som aktive medborgere i samfundet.

I den kommende udfordring arbejder eleverne med emnet ”Helsingør som Danmarks bedste børne- og ungekommune. I menupunktet MATERIALE herover finder I designbriefet, som indeholder en beskrivelse af emnet, samt underviserguiden og andet undervisningsmateriale. Under INSPIRATION finder I uddybende materiale om emnet. Gå også på opdagelse i de øvrige menupunkter – her findes bl.a. vigtige informationer om aktiviteter, tidsplaner og frister. 

Hvert forløb afsluttes med et ‘Battle’ hvor eleverne fremviser deres løsninger for byen og den endelige vinder kåres af en jury af eksperter og erhvervsfolk, byråd og borgmester. Det tredje Design to Improve Life Battle i Helsingør finder sted d. 14. december 2017. Se en video fra Helsingørs første Battle i marts 2016 og andet Battle i marts 2017. Alle datoer og deadlines findes under punktet AKTIVITETER.