Plantekassen og muleposen (det rigtige upload)
Udfordringen er at voksne og børn ikke ved særligt meget om mad. Nogle voksne vil ikke have deres børn med i køkkenet. Nogle synes det tager for lang tid at lave mad med dem. Og andre børn vil ikke lave mad fordi de vil hellere se tv, eller sidde med deres telefon. Når børn ikke lærer nok om mad kan de fx ikke kende forskel på en burger eller en skål salat. Så de vælger bare burgeren fordi at de synes at den smager bedst. Det bliver dyrt og usundt i længden. Økologiske varer bliver ikke sprøjtet med gift og bliver derfor dyrere så mange danskere lader være med at købe økologisk produkter, for at spare penge.

Vores løsning hedder Plantekassen og den består af en app, en mulepose og en plantekasse. Kassen er en samle-selv kasse, for så kan den være i posen. Når børn starter i skole får de en Mulepose med frø og Plantekasse til at tage med hjem. Så kan deres forældre også være med til det. Muleposen følger dem fra 0. til 6. klasse. Muleposen kommer cirka hver 3. måned og de får forskellige frø, opskrifter, opgaver, viden om frøet og mad med hver gang. Skoleklasserne får større Plantekasser. De deltager i konkurrencer mellem klasserne: hvem der kan dyrke den største kartoffel, hvem har flest jordbær på en plante osv. Familier kan også købe Plantekassen inde på app’en. App'en er nem at finde rundt på. På vores app kan man bestille poser med frø, kasser i forskellige størrelser, finde opskrifter og der er en Familiekalender. På Familiekalenderen kan man holde regnskab på hvem i familien der har lavet mad i løbet af ugen. Man kan også få at vide hvilken mad der er sundt og ikke sundt.

Vores brugere er både børn og voksne. Det er børn, der ikke lærer nok om mad derhjemme og i skolen, og voksne der ikke lærer deres børn nok om mad. Og mange af de børn der er med i køkkenet får bare lov til at skrælle fx. gulerødder og i længden synes mange børn, at det bliver kedeligt, og sætter sig bare til at se tv. Vi har interviewet børn fra, 0. - 7. klasse på vores skole og mange af børnene siger, at de enten leger eller ser tv imens deres forældre laver mad. Mange i de ældre klasser siger, at de har en maddag. Og de voksne vi interviewede, vil faktisk gerne have deres børn med i køkkenet fordi at de synes det er vigtigt at deres børn lære om mad og at lave mad. De synes også at det er hyggeligt.

Vi har lavet Plantekassen og muleposen og en app. Plantekassen er lavet ud af pap, som er skåret, sådan at man både kan samle den selv, men også skille den ad. Muleposen er en pose, den er syet sammen af tråd og stof. App’en har ikke en model. I virkeligheden er Plantekassen lavet af træ så at den kan holde.

Man kan prøve på en enkel skole og udvikle på løsningen
Plantekassen from